İşçiden Büyük Miting



1 Ocak 1962

Türkiye'de bugüne kadar gerçekleşen en büyük işçi mitingi dün Saraçhane'de gerçekleşti. Onbinlerce işçinin katıldığı mitingde işçiler toplu iş sözleşmesi ve grev hakkını yeniden elde etmeye and içtiler. 


Üç bin polisin miting alanının güvenliğini sağladığı mitingde herhangi bir hadise yaşanmadı. Geçtikleri bölgelerde olan polislere işçiler şeker dağıtıp, yeni yıllarını kutladılar.


Mitingi düzenleyen komite düzenin bozulmaması için canla başla çalışmış, bu sayede trafikte ve düzende aksama olmamıştır. İşçiler saat 08:30'dan itibaren miting alanında toplanmaya başlamışlardır. Türkiye'nin dört bir yanından katışım olan mitinge Sivas, Zonguldak, Samsun, Eskişehir, Kocaeli, İzmir, Bursa, Bandırma, Balıkesir, Kütahya, Rize, Edirne, Afyon, Adana, Manisa, Ankara, Kayseri, Ordu, Malatya, Gaziantep, Kastamonu, Diyarbakır, Elazığ'dan işçiler katılmıştır.


Miting yürüyüşü sırasında işçiler geçtikleri yerde halkın tezahüratı ve desteğini almışlardır. Özellikle işçi ailelerinin olduğu mahallelerde gözyaşları ve konfetilerle karşılandı işçiler. Mitinge maden işçileri renkli çelik başlıkları ve işçi kıyafetleriyle katılırken, sakal grevi yapan maden işçileri sakallı olarak katıldılar. Açılan pankartlarda; sosyal adalet, grev ve toplu iş sözleşmesinden Türk işçisinin mahrum bırakılmaması, ücretlerin düşüklüğü ve geçim zorluğundan dem vuruldu.


Mitingde işçiler, ya grev haklarını alacaklarını ya da yasal olmasa da greve gideceklerini bildirerek mitingi sonlandırdılar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar