Yılmaz Güney ve Cem Karaca Vatandaşlıktan Çıkarıldı



7 Ocak 1983


Yılmaz Güney ve Cem Karaca'nın da aralarında bulunduğu 10 kişi vatandaşlıktan çıkarıldı. 

Türkiye'de suç işleyip haklarında yurda dön çağrısı yapılan ve tanınan süre içerisinde yurda dönmeyen kişiler hakkında vatandaşlıktan çıkarılma işlemleri sürdürülüyor. Bugüne kadar içlerinde Yılmaz Güney, Yahya Demirel, Cem Karaca, Behice Boran, Gültekin Gazioğlu'nun da bulunduğu kişiler Türk vatandaşlığını kaybettiler. Halen içlerinde Melike Demirağ, Abdullah Öcalan, İsa Armağan ve Taner Akçam'ın da bulunduğu çok sayıda kişi için vatandaşlıktan çıkarılma işlemleri devam ediyor.

Bu arada haklarına yurda dön çağrısı yapılan ancak yurt dışında tutuklu bulunan Bekir Çelenk, Serdar Çelebi ve Mehmet Ali Ağca gibi kişiler hakkında ise vatandaşlıktan çıkarılma işlemleri askıya alındı.

Bekir Çelenk'in iadesi istenirken Mehmet Ali Ağca'nın da İtalya'daki cezaevinden tahliyesinin söz konusu olması halinde yurda iadesi istenebilecek. Halen gözaltında bulunan Çelebi de aynı durumda.

Vatandaşlıktan çıkarılmak kararını duyan Cem Karaca Münih'te Hürriyet muhabirine: "Çok üzgünüm, yüreğim yanıyor. Ben özbeöz Türk'üm bunu kimse kalbimden söküp atamaz, benliğimden silemez. Ben Türk doğdum, Türk öleceğim," dedi.

Kaynak: Hürriyet 1983

Yorum Gönder

0 Yorumlar