Eylemci gazlandı


29.06.2004

İstanbul, NATO Zirvesi’nin son gününde de çeşitli protesto gösterilerine sahne oldu. Taksim ve Galatasaray Meydanı’nda eylem yapmak isteyen NATO karşıtlarına, polis biber gazı, gözyaşartıcı bomba ve copla müdahale etti.

NATO karşıtı eylemlerin ilki saat 10.30 sıralarında Galatasaray Lisesi önünde başladı. 500 eylemci polisin biber gazlı müdahalesiyle dağıtıldı. Ardından 200 kişilik Halk Evleri grubu ara sokaklardan çıkarak Galatasaray Meydanı’na geldi. Burada KESK Genel Başkanı Sami Evren’in yaptığı açıklamadan sonra grup Taksim Meydanı’na yürümek istedi.

HAVAYA ATEŞ

Polis yolu kesince grup üyeleri bayrak sopalarını, polis de coplarını kullandı. Göz yaşartıcı bomba ve biber gazının kullanılmasıyla ortalık savaş alanına döndü. Polis havaya ateş açtı. Sıkılan biber gazından rahatsızlanan ve çıkan arbedede yaralanan birçok kişi, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

BOMBA EV YAKTI

Bu arada polisin, Tepebaşı’nda kovaladığı eylemcilere attığı bir gaz bombası, Zafer Tamtartar’a ait evin camından içeri girip perdeleri tutuşturdu. Evde uyuyan 13 yaşındaki oğlu Batu Tamtar itfaiye ekipleri tarafından yanan evden son anda dışarı çıkarıldı.

Polis bayılttı

Galatasaray Lisesi önündeki gösteriye polis sert müdahalede bulundu. Yüzlerine biber gazına karşı krem sürüp gösteriye başlayan grup, polis tarafından coplanarak dağıtıldı. Bu sırada aldığı cop darbeleri ile kendinden geçen genç bir kız, arkadaşı tarafından kucaklanarak olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kaynak: Hürriyet 2004

Yorum Gönder

0 Yorumlar