Rock'n Roll ve Striptizin Yasaklanması İsteniyor



10 Ocak 1957


Yüksek Ticaret Okulu talebesi Meclis Başkanlığı'na telgraf çekerek bir kanun çıkarılmasını istediler.



Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu öğrencileri de Rock'n Roll (Sallan Yuvarlan) ve Streap-Tease (Soyunma Numaraları) danslarının yasaklanmasını istiyorlar. Eminönü Öğrenci Lokali'nde dün yaptıkları yıllık kongrelerinde aynı mesele üzerinde durarak, Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir telgraf çekip, bu iki dansı şiddetle yasak eden bir kanun çıkarılmasını temenni etmişlerdir. 


Kaynak: Milliyet 1957


Günümüzden not:


İlk 7 Ocak 1957 yılında Milli Türk Talebe Birliği Rock'n Roll ve Striptizin yasaklanmasını istemiştir.


Milli Türk Talebe Birliği


1916 yılında kurulan Milli Türk Talebe Birliği'nin ismi ilk kez 1924 yıllarında duyulmaya başlanmıştır.  Adı 1924'te üniversite öğrencilerince tramvaylarda yarım biletle seyahat talebiyle tramvay şirketinin basılması olayında duyulmuştur. 


1936 yılında kapatılan birlik, 1946 yılında yeniden kurulmuştur. 1960'lı yıllara kadar Kemalizm çizgisinde olan birlik, anti-komünizm tavrını ise korumuştur. 1965 yılında birliğin düşüncesi milliyetçi-muhafazakara kaymıştır. Özellikle 1965 sonrası sol görüşteki gruplara karşı mücadelelere başladılar. O dönemde solculara karşı yapılan birçok harekette isimleri geçmektedir. 1980 sonrası yeniden kapatılmıştır.


Milli Türk Talebe Birliğine üye olup Türk siyasetinde öne çıkan isimler olmuştur. Bunların arasında; Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Eski Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Eski Yardımcısı Beşir Atalay, Millî Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kültür Eski Bakanı ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik gibi birçok isim bulunmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar