ODTÜ Otobüslerine Saldırıldı, 5 Öğrenci Tabancayla Yaralandı




04.01.1976

Komando oldukları söylenen saldırganları yaraladığı 2 öğrencinin durumu ağır.


ODTÜ öğrencilerini taşıyan otobüslere dün de saldırılmış ve komando oldukları söylenen kişiler beş öğrenciyi tabanca ile vurmuşlardır. Saldırıya uğrayan öğrencilerin ikisinin sağlık durumu ağırdır. Öğrenciler "saldırıların bir haftadır sürdüğünü, polisin hiçbir önlem almadığını ve hastaneye dahi iki saat sonra geldiğini" söylemişlerdir.

Olaylar dün ODTÜ'ye giden otobüslerin kalktığı Sıhhiye, Tunus Caddesi, Aydınlıkevler ve Yenimahalle duraklarında komandoların bu kez otobüslere binmesi ile başladı. Tunus Caddesi'nden kalkan otobüs Genelkurmay Başkanlığı önünde durdurulmuş ve Mimarlık Fakültesi öğrencisi Semih E.tabancayla yaralandı. Semih Erbek'in durumu ağır.

İkinci olay Emek Durağı'nda olmuş bu kez Kimya Lisans Bölümü öğrencilerinden Abidin E. vurulmuş ve durumu ciddiyetini koruyor. Yine aynı durakta Zeynep H. isimli bir öğrenci daha yaralanmıştır. Sıhhiye Durağı'nda da öğrencilerden birini ağır yaraladılar. Aydınlıkevler ve Bahçelievler duraklarında da öğrencilerin üzerine ateş açmışlar ve öğrencileri yaralamışlardır. Yaralıların tedavilerine devam ediliyor. 

Kaynak: Milliyet 1976

Günümüzden not:

Ülkücü Komando Kampları

İlk defa 1968 yılında açılan Türkeş'in militan kadro yetiştirmek için açtığı kamplardır. Abdullah Çatlı, Oral Çelik gibi isimler bu kamplarda yetişmiştir. Kamplarda askeri eğitimin verildiği o dönemlerde reddedilmiş olmasına rağmen, daha sonraki yıllarda kamplarda yetişenlerin anlattıklarından emekli askerlerin kamplarda eğitim verildiği de öğrenilmiştir. Bu kamplar da askeri eğitimin yanı sıra milliyetçilikle ilgili yoğun eğitimler de verilmiş.

Kampa katılanlara  judo, taş ve sopa kullanımı, bunlara karşı korunma, açlığa ve eziyete dayanma teknikleri öğretilmiştir. Kampların kurulmasını sağlayan Alpaslan Türkeş, kampların temelini Nazilerin para-militer teşkilatına dayandırmıştır.

Adalet Partisi Hükümeti bu kamplarla ilgili bir rapor yayınlamış ve bu rapor sonraki yıllarda kitap olarak yayımlanmıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar