6-7 Eylül Olaylarında Tahliye




6 Ocak 1961


6-7 Eylül Olayları ile ilgili duruşma dün Yassıada'da gerçekleşti. Dava ile ilgisi bulunan 11 sanıktan, 7'si tahliye edildi. 




Fuat Köprülü, Fahreddin Kerim, Gökay Alaeddin Eriş, Mehmet Ali Balin, Mehmet Ali Tekinalp, Hasan Uçar ve Oktay Engin tahliye olurken, Celal Bayar hakkında bu davadan verilmiş olan ceza kalktı.


6-7 Eylül Olaylarında bulunan suçlamaları düşen Celal Bayar'ın başka suçlardan bulunan cezaları sebebiyle tutukluluğu devam edecektir. 


Davada Menderes, Zorlu ve Hadımlı'nın yargılanmalarına ise devam edilecek. Sanıklar hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Günümüzden Not:


Oktay Engin, 6-7 Eylül olaylarının fitilini ateşleyen bombayı attığı iddia edilen isimdi. Hakkında soruşturma yürütülmüş ve konsolosluk çalışanı Hasan Uçar ile yargılanmıştır. Selanik'te devam eden dava sonucunda 3 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Ancak çoktan Türkiye'ye kaçmıştı ve iadesini yapmadılar cezası için. Türkiye'ye döner dönmez yarım bıraktığı hukuk eğitimine devam etti. Okul bitince kaymakamlık sınavını kazandı. Kariyerinde ise Çankaya kaymakamlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siyasi İşler Müdürlüğü, Nevşehir Valiliği bulunuyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar